صفحه شخصی بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com   
 
نام و نام خانوادگی: بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  مشاور
تاریخ عضویت:  1389/02/14
 روزنوشت ها    
 

 حضور ارگان نظام مهندسی ضرورت دارد؟ بخش عمومی

14

ما مشاغل حساس بسیاری در دنیا داریم که صحت و مسئولیت کارشون با مسئولیت خود متخصص هست به عنوان مثال یک پزشک کارش توسط ارگان دیگه بصورت جزئی کنترل نمی شه و یا خیلی های دیگه ... ممکنه به این فکر کنید که : چون با نظارت سازمان وضعیت به این شکل هست در نتیجه اگر نباشد چه می شود....اما مگر همین الان خیلی از متخلفین نظام را دور نمی زنند مگرقوانینی مثل اعطای کوپن و .. براحتی شکسته نمی شود ؟ ایکاش هزینه ای که صرف جلوگیری از جرم کنیم را صرف پیشگیری از آن در دانشگاه ها و جامعه بکنیم.
قبول دارم که سازمان مزایای بیشماری داشته اما بیشتر آنها بازدارنده بوده تا حرکت دهنده. به اعتقاد من نمی توان قانونی را نوشت که راه تخلف نداشته باشد پس بهتره یاد بگیریم و یاد بدهیم که قانون را نشکنیم.
به نطر من نظام مهندسی باید طوری حرکت کند که روزی جامعه از قوانین بازدارنده آن بی نیاز باشد.
نظام مهندسی می تونه با برگزاری دوره های حرفه ای و امتحان های واقعی توانمندی مهندسین رو محک بزنه و بعد به اونها محوز کار بده. مسلما جو اعتماد که از پشتوانه و بک گراند برنامه ریزی شده برخوردار باشه می تونه حتی حس مسئولیت رو در مهندسین تقویت کنه در غیر اینصورت جو فعلی می تونه قوه دور زدن افراد رو تقویت کنه. صد البته این نظر ایده اله و یک شبه اجرایی نیست اما می شه با برنامه ریزی صحیحی بهش دست پیدا کرد.
هدف من از این روز نوشت جنبه حقوقی و برآیند سازمان هست و بزرگوارانی که در این سازمان کار می کنند قطعا همواره منشا کارهای مفید بوده و هستند.
بهر حال این نظر شخصیه من هست و خیلی خوشحال می شم نظرات موافق و مخالف اساتید خود رو جویا بشم

سه شنبه 17 اسفند 1389 ساعت 09:16  
 نظرات    
 
محمدرضا جمشیدیان 17:08 چهارشنبه 18 اسفند 1389
8
 محمدرضا جمشیدیان
مهندس بیات عزیز

انشاء الله که غریب تندرست باشید.
مسلماً وجود سازمان نظام مهندسی ساختمان بدون آنکه نیاز به بحث باشد لازم و مقید است. این تجربه ای است که همه کشورها داشته اند و باعث رشد و موفقیت دانش و تکنیک مهندسی در آنها شده است.

شاید نکته ای که مد نظر شماست این است که معمولاً ما سرنا را از سر گشاد آن به صدا درمی آوریم که این واقعیتی غیر قابل انکار است.
با توجه به آنکه برای سازمان نظام مهندسی سیستمی جامع و همه جانبه نگر تعریف نشده و سیستمی نیز که به صورت قانون توسط اشخاص نه چندان آشنا با مسائل آن تعریف شده است خود تبدیل به مانعی برای توسعه سازمان نظام مهندسی شده است، سازمان نظام مهندسی کارکرد خود را از دست داده است و تنها در مواردی که افرادی به صورت خودجوش بار این مجموعه را بدوش کشیده اند توانسته است منشاء اثر باشد.
این که سازمان نظام مهندسی باید چگونه باشد تا مثمر ثمر واقع گردد بحث مفصلی است که اجازه بدهید آن را همین جا باز کنیم و بتدریج به آن بپردازیم.
از دوستان دیگر هم دعوت می کنیم با ارائه نقطه نظرات خودشان در این بحث مشارکت کنند.
اجازه بدهید برای کمک به جا افتادن بحث و جلوگیری از تطویل کلام مسئله را قدم به قدم به گفتگو بنشینیم و با این سوال شروع کنیم که به نظر شما آیا اصولا جامعه مهندسی نیازمند سازمان نظام مهندسی ساختمان هست یا خیر؟ جواب بنده مثبت بود. شما چطور فکر می کنید؟
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 22:28 دوشنبه 23 اسفند 1389
8
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
جناب مهندس جمشیدیان
ممنون از پاسختون من دز این کامنت می خواستم ازتون عذرخواهی کنم چرا که مدتیه بدلیل مشغله نتونستم مطلبو ادامه بدم و امیدوارم حمل بر بی ادبی نشه ان شا ..خیلی زود می آم و از نظرات مفید و سازندتون بهره می برم چرا که خیلی دوست دارم با فراغ خاطر باهم گفتگویی داشته باشیم

ممنون از شما
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 07:32 آدینه 27 اسفند 1389
9
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
باعرض سلام و خسته نباشید خدمت استاد و دوست عزیز و پوزش مجدد بابت تاخیر

به نظر بنده ما صد در صد نیاز مند سازمان هستیم تا بتونیم از حقوق خود بصورت جمعی دفاع کنیم و همچنین خودمون رو ترقی ببخشیم...اما اگر روند سازمان فقط قرار بر مچگیری و قانونهای بازدارنده بشه بنظرم می تونه همین سازمان مخرب باشه. به نطر من سازمان نیاز به یک برنامه جامع داره و از طرفی باید در درجه اول کیفیت آموزشیشو افزایش بده. اگر در حال حاضر از کلاسهای سازمان استقبال همه گیر نمی شه، دوستان باید وقت بزارن با نیاز سنجی گسترده ویک پروژه تحقیقاتی نیازهای جامعه مهندسی ما رو بسنجند و بعد اقدام به کلاسهای جذابتر بزارند. به نظر من لزومی نیست در این کلاسها یادبدن چطور ساختمان رو طراحی کنند یا فرمول یاد بدن بلکه در درجه اول این کلاسها باید انگیزشی طراحی بشه....به اعتقاد من باید به حدی این کلاسها جذاب و مفید طراحی بشه تا استقبال گسترده بشه از این مرحله به بعد کار ساده تر می شه و حالا سازمان می تونه دنبال اهداف دیکه ای باشه...
در ضمن من مخالف صد درصد سهمیه بندی هستم چرا که یک جنبه کار مهندسی بحث بیزنس و مالی هست و جایی که بحث بیزنس هست محدودیت معنی نداره...بیزنس یعنی رقابت بر پایه شایستگی اما...
وقتی ما سهمیه بندی می کنیم یعنی می دانیم که شایسته سالاری نیست می دانیم که عده ای در جامعه مهندسی بیزنس ناسالم می کنند و در این وضعیت سهمیه بندی یعنی سعی می کنسم صورت مساله رو پاک کنیم که حتی این هم نتونستیم...
البته همه اینها در گرو این هست که توانمندی مالی سازمان چقدر هست...اگر کافی نیست قبل از همه اینها باید سازمان به فکر تامین منابع مالی از طریق طرحهای درآمد زا باشه چرا که بدون بودجه مناسب طرحها فقط جنبه نمایشی می گیرند یعنی ما کلاسی رو می گذاریم که فقط گذاشته باشیم و بس...
بهرحال خوشحال می شم بازهم از نظرات سازنده شما استفاده کنم از دوستان هم خواهش می کنم اگر تمایل دارند این بحث رو ادامه بدیم چراکه واقعا در قالب همین وبسایت هم می شه باعث رشد جامعه مهندسی مون بشیم
دوستانی هم که در سازمان هستند مسلما می تونند بخوبی چالشهای موجود سازمان رو البته اگه دوست داشته باشند بیان کنند

ممنون از شما
محسن حبیبی کیاابادی 13:20 آدینه 27 اسفند 1389
8
 محسن حبیبی کیاابادی
با سلام خدمت شما دوست عزیز وگرامی
ممنون از اطلاعات زیبا وجامع شما
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 13:50 شنبه 28 اسفند 1389
7
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
با شلام و عرض ادب خدمت شما آقای مهندس کیا آبادی
از اظهار لطف شما ممنونم. موفق باشید