www.iiiWe.com » یک پست برای سازه 80

 صفحه شخصی بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com   
 
نام و نام خانوادگی: بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  مشاور
تاریخ عضویت:  1389/02/14
 روزنوشت ها    
 

 یک پست برای سازه 80 بخش عمران

20

روز به روز تعداد نرم افزار های دیتیلیر در حال زیاد شدنه و من وقتی به تاریخ ایجاد سازه 80 نگاه می کنم می تونم بگم این نرم افزار در زمان خودش می تونست حتی در مارکتینگ خارج از کشور موفق باشه. اگر چه هنوز هم دیر نیست...(البته به اعتقاد من غول رویت دیر یا زود تحول شگرفی رو برای شرکت های مشاور خواهد داشت)
فارغ از نکات منفی که در همه نرم افزار ها کم و بیش وجود داره می تونم بگم سازه 80 نرم افزار، user friendly هست ولی به اعتقادم اگر بزرگواران چند نکته رو به این نرم افزار اضافه کنند می تونند در مارکت خارج از ایران هم بسیار موفق باشند
1- پشتیبانی از سایر آئین نامه ها مانند BS
2-بهبود کردن بخش ویرایش که به اعتقاد من، ویرایش از ایجاد مهمتره چون سلیقه ها در کشورها و شرکت ها بسیار متفاوت تره
3-پشتیبانی از سایر نرم افزار های آنالیزور:
همانطور که می دونید نرم افزار های تجاری و عام پسند نظیر ETABS که در ایران بی حد و حصر از اون استفاده می شه در دنیا کمتر استفاده می شه و در سایر کشورها نرم افزار هایی نظیر STAAD, Tekla, از همه مهمتر طراحی های دستی با استفاده از نرم افزار اکسل خواهان بیشتری داره.
به نظرم اگه سازه 80 بتونه از نرم افزار ها و بخصوص اسپرد شیت ها خروجی رو تبدیل به مدل بکنه خیلی خوب می شه.
4- بحث کپی رایت لینک با اتوکد که راجع به اون نظر خاصی ندارم جز :)
-
باز هم تاکید می کنم که اعتقاد شخصی من اینه که ایزار های ویرایش بسیار بسیار مهمند.

در نهایت برای گروه نرم افزاری سازه 80 آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم مهندسین با حمایت از این گروه در اصفهان و ایران بتونن به بین المللی شدن این نرم افزار کمک کنند. هر چند من هم مثل خیلی از مهندسین و اساتید نسل قدیم از ورود کامل نرم افزار ها در همه امور مخالفم اما اعتقاد دارم سازه 80 می تونه در ابعاد مختلفی مفید واقع بشه.
از آقای مهندس جمشیدیان هم عذرخواهی می کنم اگر پیشنهادات من نقیصه هایی داره و خوشحال می شم اگه این پیشنهادات مشکلاتی دارند رو ایشون اصلاح بفرمایند.

دوشنبه 18 بهمن 1389 ساعت 11:55  
 نظرات    
 
شادین امانی 13:46 دوشنبه 18 بهمن 1389
8
 شادین امانی
مطلب ارزنده ای بود ممنون
محمدرضا جمشیدیان 15:05 دوشنبه 18 بهمن 1389
14
 محمدرضا جمشیدیان
دوست و همکار بسیار عزیز،
آقای مهندس بهزاد بیات

نکاتی که به آنها اشاره نموده اید نشانه دقت شما به ابعاد مختلف صنعت نرم افزار در ایران و خارج از ایران می باشد.
گروه نرم افزاری سازه در طول 12 سال گذشته همواره بر تولید و توسعه نرم افزار سازه80 تمرکز نموده است و کماکان به صورت شبانه روزی و با جدیت به این امر ادامه می دهد، اما بدنیست تا در این ارتباط ابتدا به مجموعه ای از محدودیت ها و امکانات موجود اشاره نمایم و سپس به برنامه های آینده این گروه بپردازم تا ضمن آن بتوانیم در باره نظرات و پیشنهادات با ارزش شما به تبادل اطلاعات بپردازیم.
در سال 1380، هنگامی که اولین نسخه نرم افزار سازه80 برای فروش به بازار عرضه گردید، جامعه ایرانی تصوری که از نرم افزار داشت عبارت بود از یک CD که روی آن مجموعه ای از برنامه ها وجود دارد و استفاده کننده می تواند از آنها برای انجام بازی، امور متداول روزانه و غیره استفاده کند و همین که او برای خرید کامپیوتر اقدام کرده است حق استفاده از هر نرم افزاری را بدون پرداخت هزینه یا با پرداخت هزینه ای 1000 ریالی کسب کرده است.
در این ارتباط گروه نرم افزاری سازه علاوه بر تولید، توسعه، خدمات پس از فروش و بازاریابی، باید فرهنگ پرداخت هزینه برای نرم افزار را نیز به کاربران ایرانی می آموخت که به اعتقاد من این بخش مشکل ترین قسمت از کار بود. خوشبختانه امروز که با هم صحبت می کنیم کاربران کامپیوتر کم و بیش به این باور رسیده اند که نرم افزار پدیده ای است که از نظر چیستی از نوع انرژی و زمان بوده و با پرداخت بابت یک نرم افزار خوب می توان هزینه های زمان و انرژی را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
محدودیت دیگر ما در توسعه نرم افزار سازه80، در شروع کار، محدودیت از لحاظ سرمایه گذاری بود. بارها با سرمایه گذاران مختلف برای سرمایه گذاری در این بخش گفتگو شد اما سرمایه گذاری که می توانست در آن زمان با خرید و فروش اتومبیل، موبایل، زمین و غیره به سودهای کلان دست یابد، با توضیحی که در مورد وضعیت فرهنگ خرید نرم افزار دادم، به هیچ عنوان حاضر به سرمایه گذاری در این زمینه نبود و این توسعه سازه80 را با محدودیت مواجه می ساخت. ما باید سرمایه مورد نیاز را از طریق فروش نرم افزار تامین می کردیم که در این ارتباط لازم است از طرف گروه نرم افزاری سازه از همه کاربران نرم افزار سازه80، که با اعتماد به ما و با معرفی نرم افزار به دیگران باعث تامین این سرمایه گردیدند به صورت ویژه تشکر نمایم.
به هرصورت با همه فراز و نشبیب ها سرانجام سازه80 توانست با پشتیبانی های کاربران خود بخشی از موانع را کنار بزند و به رشد خود ادامه دهد.
هم اکنون، در آستانه دهه 90، با کوله باری از تجربه در حال آماده سازی سازه90 هستیم. همین ویرایش پایه نرم افزار صادراتی ما خواهد بود. بنیان های حقوقی و تجاری صادرات سازه90 در رابطه با شرکت SPIDTech کانادا شکل گرفته است اما برای صادرات هنوز موانع متعددی بر سر راه موجود است. موانع امروزی ما از نوع دیگری هستند. افراد متخصصی که دانش کافی برای توسعه در بازارهای بین المللی داشته باشند بندرت یافت می شوند. این همکاران باید از سطح بالائی از زبان انگلیسی برخوردار باشند، اطلاعات بروز در زمینه نرم افزار و رشته مهندسی ساختمان داشته باشند.
نزدیک به یکسال است که در صدد یافتن افراد متخصص در این زمینه هستیم اما موفقیت چندانی کسب نکرده ایم.
به نظر می رسد لازم است افرادی را خارج از ایران استخدام نماییم که در این رابطه موانع تازه ای وجود دارد. دریافتی متخصصین خارج از ایران تقریباً ده برابر هم ترازهای داخلی آنهاست. همچنین هزینه های بازاریابی برای خارج از ایران نیز تقریباً در همین ابعاد بیش از هزینه های مشابه در داخل ایران است.
ما به موارد فوق نه به عنوان یک مانع بلکه به عنوان چالشی که باید از سر بگذرانیم نگاه می کنیم و تنها گذشت زمان است که می تواند موفقیت ما را در این زمینه نشان دهد.
گروه نرم افزاری سازه در توسعه سازه90 به نظرات کاربران خود توجه جدی کرده است. به مواردی که شما به آنها اشاره نموده اید، خصوصاً به ابزارهای ویرایش، نیز با دیدگاهی تازه نگاه شده است که هنگام انتشار سازه90 توضیحات کافی در مورد آنها ارائه خواهد شد. هم اکنون 10 نفر از همکاران گروه به صورت جدی در این ارتباط مشغول به کار هستند.
در مورد نرم افزارهای آنالیز، مانند ETABS، با تائید فرمایش جنابعالی مبنی بر عدم استفاده از آنها در همه جای دنیا، این نکته قابل ذکر است که کماکان در بخش های پرجمعیتی از جهان مانند خاورمیانه، آفریقا و آمریکای جنوبی از این نرم افزارها به صورت گسترده استفاده می شود و برای استفاده حداکثر از امکانات موجود بازار هدف گروه نرم افزاری سازه ابتدائاً همین کشورها هستند. اما در کنار آن، فرمایش شما در ارتباط با اضافه کردن سایر نرم افزار های آنالیز و سایر کدهای بین المللی کاملاً منطقی است که امیدواریم در اولین فرصت انجام گردد.
در رابطه با مسئله کپی رایتAutoCAD باستحضار می رساند که جمهوری اسلامی ایران از لحاظ اقتصادی و سیاسی با کشور مرجع تولید کننده این نرم افزار، ایالات متحده امریکا، مشکلات عمده دارد. برای نمونه این کشور دارائی های ایران را مسدود و به اقتصاد ایران لطمات جبران ناپذیری وارد کرده است. لذا در قلمرو سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، مادام که مسائل فیمابین حل و فصل نگردد، عدم توجه به قانون کپی رایت برای محصولات تولید آمریکا می تواند توجیه عقلی و حتی از نظر بعضی مراجع تقلید شرعی داشته باشد. بدون شک در صورت حل مسائل فیمابین یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد اجرای همین قانون و توجه به ما سبق آن می باشد.
اما از نظر بین المللی، شرکت Autodesk به شرکت هائی نظیر SPIDTech خدماتی تحت عنوان Autodesk Developers Network ارائه می نماید که با استفاده از این خدمات می توان به صورت قانونی محصولاتی بر پایه سایر محصولات Autodesk مانند AutoCAD تولید و توسعه داد. بدین ترتیب هیچگونه مانع حقوقی در رابطه با استفاده از AutoCAD وجود ندارد.
در هر صورت امیدوارم توضیحات فوق تا حدی شرایط ما را برای شما و سایر کاربران سازه80 روشن ساخته باشد.
باز هم از طرف خودم و همه گروه نرم افزاری سازه از شما به دلیل توجه به سازه80 متشکرم و آماده ارائه توضیحات بیشتر به جنابعالی یا سایر دوستان می باشم.
برای همه گروه نرم افزاری سازه، خصوصاً در راس آن کاربران سازه80، آرزوی موفقیت روزافزون دارم.
نیکنام شاکرمنتظر 21:47 دوشنبه 18 بهمن 1389
11
 نیکنام شاکرمنتظر
سلام من هم به نوبه خود بعنوان یکی از کاربران این نرم افزار قوی و خوب آرزوی موفقیت بیش از پیش برایتان دارم.
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 18:27 سه شنبه 19 بهمن 1389
8
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
ممنون از سرکار خانم امانی و جناب آقای شاکر
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 18:51 سه شنبه 19 بهمن 1389
11
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
با سلام خدمت استاد و دوست عزیز جناب آقای مهندس جمشیدیان:
از پاسخ کاملتون که سرشار از خبرهای خوش بود بسیار ممنونم. بخصوص از اینکه در همه ابعاد دارید تلاش مستمر می کنید.
چند روزپیش من نرم افزار شما رو در یک شرکت مشاور چینی نشون دادم و خیلی خوب بود البته اینجا مشابه هایی هم هست ولی همینکه یه نرم افزار مهندسی می تونه به جایی برسه که با شرکت های خارجی مقایسه بشه برای من به شخصه غرور آفرین بود.
خیلی خوبه که بحث کپی رایت به این شکل حل می شه چرا که همانطور که شما بهتر از می دانید اتوکد یکی از نرم افزار هائی است که قوانین کپی رایت بصورت سخت گیرانه را اعمال می کنند. نماینده های این شرکت بنا به گفته چند نفر از دوستان من در مشاورین (خارج از ایران)، در شرکت هاشون حضور پیدا می کنند و از آنها سریال نامبر و ... می خواند.
البته من هنوز هم مجدانه پیشنهاد لینک شدن با نرم افزار های دیگر رو هم دارم چرا که شما بهتر می دونید نرم افزار هایی که اینترفیس گرافیک دارند گاها کاربر و نرم افزار رو به خطا می ندازه و بر همین اساس خیلی از شرکت های مشاور حتی تو آسیا و اروپا که من اطلاع دارم همچنان از سیستم کد نویسی و اسپرد شیت استفاده می کنند. هرچند که اینها دیده منه شاید به روایت آمار و ارقام طور دیگه ای باشه.
بهر حال هرچه که هست تلاشتون واقعا در خور تقدیره و ای کاش سرمایه گذاری مناسب روی این پروژه انجام بشه ...تصور بکنیم اگه یه روز یه نرم افزار ایرانی با نام ایرانی بتونه در پروژه های عمرانی در دنیا مورد استفاده واقع بشه واقعا غرور آقرینه. من که به شخصه امید این روز رو برای تیم شما دارم.
سید علی مرتضوی 14:45 پنجشنبه 21 بهمن 1389
11
 سید علی  مرتضوی
دوست و همکار بسیار عزیز،
آقای مهندس جمشیدیان
ضمن عرض خسته نباشید و خدا قوت برای شما و همه اعضای سازه 80 و تشکر از زحمات شما و همچنین پاسخ مبسوط شما
متاسفانه در پاسخ به عدم رعایت کپی رایت نرم افزار اتوکد, شما متوسل به مسایل سیاسی و غیر حرفه ای شده اید که به کلیت پاسخ شما خدشه وارد کرده است.
اگر علت عدم رعایت کپی رایت نرم افزار اتوکد بدهی آمریکا به ایران و یا ضررهایی است که به ملت ایران زده است پس وای بحال کشورهایی مانند پرتغال و بالا تر از از آن روسیه. مگر روسیه نبود که بسیاری از بهترین مناطق ایران را از آن جدا کرد و بسیاری از منابع ما را به غارت برد و ...... . این بالا تر است یا یی ضررهایی که آمریکا به ملت ایران زده است؟!!
من قصد حمایت از هیچکدام از این کشورها را ندارم ولی بیایید خودمان را گول نزنیم و یک عمل غیر اخلاقی خودمان را بدینصورت توجیه نکنیم. قبول کنیم که استفاده بدون مجوز از دسترنج دیگران درست نیست(حتی همین ویندوز و برنامه آفیس). وقتی که این مطلب را قبول کردیم که همه ما(اکثر ما و از جمله خود من) در حال انجام کار اخلاقی نیستیم شاید بتوانیم که اندک اندک خودمان را اصلاح کنیم. پس بهتر است که وجدان خود را گول نزنیم و راه بهتر شدن را بر خودمان نبندیم.
به نظر من اگر به صراحت عدم رعایت حق کپی رایت نرم افزار مذکور را میپذیرفتید ولی در عین حال از مهندسین درخواست رعایت حق کپی رایت سازه 80 را میفرمودید بهتر بود (همانطور که خود مهندسین تا بحال حق کپی رایت سازه 80 را رعایت کرده اند)
با احترام فراوان و آرزوی موفقیت برای شما دوست عزیز
محمدرضا جمشیدیان 12:09 شنبه 23 بهمن 1389
13
 محمدرضا جمشیدیان
سید علی خان مرتضوی،

به نکته بسیار مهمی اشاره کرده اید.
لغت "کپی رایت" یک اصطلاح حقوقی است که در چارچوب قوانین مدون در کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. در این رابطه مسلماً در قلمرو سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، ازلحاظ خقوقی، شما می توانید از قوانین کپی رایت بین المللی تبعیت ننمائید. قانون حق مالکیت معنوی مصوب مجلس شورای اسلامی نیز تنها محافظت از نرم افزارهای تولید داخل ایران را پشتیبانی می نماید.
آنچه شما به آن اشاره می کنید، بعد اخلاقی مسئله است. در این بعد ذکر چند نکته ضروری است. اخلاق یک مسئله قانونی نیست. اخلاق یک مسئله کاملاً شخصی است. اگرچه جهات اخلاقی همه به یک نقطه نشانه می روند اما هنگام پیاده سازی آنها باید توجه نمود که "لا یکلف الله نفساً الا وسعها" و "حسنات الابرار سیئات المقربین". آنچه ما می دانیم و آنچه نمی دانیم، آنچه در توان ماست و آنچه در توان ما نیست، و پیشرفت ما در حوزه های تهذیب درونی همگی در قضاوت ما برای تعیین حدود اخلاقی موثر است. لذا بهتر است مسئله اخلاقی هرکس را به خود او بسپاریم.
اما ممکن است ما و شما به عدم رعایت قانون کپی رایت در سیستم قانون گزاری جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته باشیم. مسلماً این حق ماست که به عنوان یک شهروند به این قانون انتقاد کنیم اما اجازه بدهید دوستانه سوالی را از شما بپرسم. کودتای 28 مرداد که سرنوشت ملت ایران را تغییر داد، بلوکه کردن میلیاردها دلار اموال و دارائی های مردم ایران و پشتیبانی از طولانی ترین جنگ هزاره دوم بر علیه مردم ایران با هزاران شهید، معلول و هزاران میلیارد دلار ضرر مادی و معنوی و هزاران مورد شیطنت دیگر بر علیه ملت ایران، برعلیه شما، بر علیه من و بر علیه همه همسایه های دیوار بدیوار ما، در کجای چارچوب های اخلاقی و انسانی قرار می گیرد؟
لذا علیرغم آنکه من هم مانند شما آرزو می نمایم روزی همه بدی های دنیا نابود شود و خوبی ها همه جا را فرا بگیرد و آرزو می کنم صلح و دوستی بین همه مردم دنیا گسترش یابد، امیدوارم این مسئله بین همه ملت ها و دولت ها به صورت دو طرفه باشد.
ممنون از این که در بحث شرکت کردید. برای شما و همه جوانان برومند ایران زمین آرزوی موفقیت روزافزون دارم.
رابین صدیق پور 20:15 یکشنبه 24 بهمن 1389
13
 رابین صدیق پور
با سلام.
با عرض معذرت از دوست خوبم آقای مهندس جمشیدیان.
به نظر من سخن آقای مهندس مرتضوی کاملاً صحیح است و پاسخ شما به نوعی مغالطه است.
همه ما در ایران در حال استفاده غیر قانونی از نرم افزارها هستیم.
خداوند گناهان همه ما را ببخشد. مطمئن باشید وظیفه شرعی و قانونی ماست که در صورت تمکن مالی، از نرم افزارهای اوریجینال استفاده کنیم.
درآمدهای همه ما مهندسین که از طریق استفاده از نرم افزارهای بدون کپی رایت حاصل می شود، جای سوال دارد...
محمدرضا جمشیدیان 21:39 یکشنبه 24 بهمن 1389
12
 محمدرضا جمشیدیان
رابین خان گل

ببخشید . . . لطفاً چند لحظه پیاده شوید تا با هم راه برویم.
خداوند بدلیل انجام کارهای غیر قانونی مردم را به جهنم نمی برد یا بدلیل رعایت قانون آنها را به بهشت نمی برد. گناهان انسانها بدلیل انجام اعمال غیر اخلاقی است که هر کدام از ما باید در آخرت خود به آن جواب دهد و این مسئله برای هرکدام از ما صورتی جداگانه دارد.
برای نمونه همین عبارت "در صورت تمکن مالی" که شما آورده اید افراد را به دو گروه با تمکن مالی و بدون تمکن مالی تقسیم می کند که احکام متفاوتی بر هر دسته جاری می گردد.
آنچه بنده معروض داشتم این بود که مسائل قانونی را از مسائل اخلاقی جدا کنیم و برای مسائل اخلاقی برای همه یک حکم ندهیم و الا شاید هیچکدام از دوستان به اندازه گروه نرم افزاری سازه بابت نرم افزارهائی که می شده به صورت قفل شکسته تهیه نمود ولی خریداری شده اند هزینه نکرده باشد.
لذا این یک مغلطه برای توجیه یک کار ناشایست نیست بلکه توجه به شرایط مسئله برای افراد، ملیت ها و گروه های مختلف است.
رابین صدیق پور 16:38 دوشنبه 25 بهمن 1389
13
 رابین صدیق پور
جناب آقای مهندس جمشیدیان.
من از بابت اینکه گروه نرم افزاری سازه از نرم افزارهای اوریجینال استفاده می کند، مطمئنم.
ولی اینکه کودتای 28 مرداد را به استفاده غیرقانونی از نرم افزارها مرتبط کنیم، به نظر من مغالطه است.
اصلاً چرا راه دور برویم؟ آیا جنابعالی قلباً و اخلاقاً راضی هستید که از نرم افزار سازه 80 در جایی بدون اینکه حق زحمات شما پرداخت شود، استفاده گردد؟ اگر اینگونه باشد که دیگر آخر معرفت و مرام هستید.
من هنوز بر این عقیده هستم که استفاده غیر قانونی از یک نرم افزار، به دلیل اینکه تولید کننده آن نرم افزار آنرا به دلیل کسب سود تهیه کرده و هیچگاه محض رضای خدا آنهمه وقت و سرمایه مصرف کرده، نه تنها غیر قانونی بلکه غیر اخلاقی و غیر شرعی هم هست.(مگر نرم افزارهای Freeware)
در مورد تمکن مالی هم منظورم این بود که در درجه اول بهتر است که همگان از نرم افزارهای اوریجینال استفاده کنند که در اینصورت مهندسان جوان و دارای بنیه مالی ضعیف قادر به این امر نخواهند بود. پس اولویت استفاده از نرم افزارهای اصلی بر گردن کسانی است که توانایی پرداخت هزینه های آن را دارا هستند.
کماکان معتقدم درآمدهای ما مهندسان، به دلیل اینکه از نرم افزارهایی استفاده می کنیم که Shareware یا Freeware نیستند، از لحاظ قانونی، حقوقی، شرعی و اخلاقی جای بحث دارد.
با تشکر.
محمدرضا جمشیدیان 17:34 دوشنبه 25 بهمن 1389
11
 محمدرضا جمشیدیان
سلام مجدد،

هنوز حرف نگفته در این رابطه زیاد دارم.
فکر می کنم این رسانه نوشتاری خیلی دست و پای ما را بسته لذا بعد از چند بار کامنت موفق به توافق نشده ایم. پیشنهاد می کنم یک جلسه حضوری داشته باشیم تا بتوانیم روی مسئله به جمع بندی برسیم. اگر دوستان دیگر هم مایلند در این جلسه باشند می توانند کامنت بگذارند تا روی این موضوع جمع بندی کنیم.
سید علی مرتضوی 19:06 پنجشنبه 28 بهمن 1389
12
 سید علی  مرتضوی
دوست عزیزم جناب آقای مهندس جمشیدیان
با سلام
اول از هر چیز خوشحالم که در سایتی عضو هستم و دوستانی دارم که انتقادات وارد شده به خودشان را صادقانه منتشر میکنند و انتقادها را نه مایه ضعف خود بلکه دلیلی بر دوستی دوستان میدانند.
اما در مورد بحث خودمان عرض کنم که اگرچه "اخلاق یک مسئله قانونی نیست" اما بسیاری از قوانین خواستگاه اخلاقی دارند و اگرچه متاسفانه قانون کپی رایت در کشور ما حاکم نیست اما اخلاقیات میتواند حاکم باشد و اگر بخواهیم برای اخلاق موارد استثنا قایل شویم دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود ولذا شاید بتوان گفت که عباراتی نظیر"لا یکلف الله نفساً الا وسعها" و "حسنات الابرار سیئات المقربین" در مقام عبادات است نه در مقام اخلاقیات. برای مثال اگر "لا یکلف الله نفساً الا وسعها" را در نظر بگیریم و یا عبارتی که دوست عزیزم مهندس صدیق پور مبنی بر" در صورت تمکن مالی" فرموده اند را در نظر بگیریم فکر کنم که نرم افزار سازه 80 جزء اولین قربانیها باشد چرا که پرداخت مبلغی بیش از یک میلیون تومان واقعا برای بخش زیادی از مهندسین عمران (مخسوصا جوانترها) مبلغ کمی نیست و براحتی شخص مهندس میتواند خود را توجیه کند و بواسطه یکی از عبارات بالا نه تنها خود را مجاز به استفاده از سازه 80 بلکه حتی این استفاده را حق خود بداند واگر این سد اخلاقی را با استثناءات بشکنید بطور حتم بدانید که در این صورت شما حتی ازراه قانون (که ظاهرا خیلی به آن دل بسته اید)هم نمیتوانید به نتیجه برسید, چرا که اگر میشد دیگران رسیده بودند.
و اما سخن من در پاسخ قبلی بر حول این محور بود که اگر به هر دلیلی یکی از اخلاقیات را رعایت نمیکنیم حداقل سعی در توجیه کار خودمان نداشته باشیم (آیات و روایات را که در بالا متذکر شدم , چه برسد به دلایل سیاسی) چرا که در این صورت اول از همه اخلاقیات جامعه صدمه میبیند و بعد خودمان که با این توجیه راه اصلاح را بر خود میبندیم
موفق و پیروز باشید
محمدرضا جمشیدیان 12:16 آدینه 29 بهمن 1389
10
 محمدرضا جمشیدیان
رابین خان صدیق پور، سیدعلی خان مرتضوی
دوستان بسیار عزیز،
مثل این که بازهم این فضای مجازی کار دست ما داده و حرف هم دیگر را سخت متوجه می شویم.
بگذارید از سوالی که هر دو بزرگوار کرده اند شروع کنم.
"اگر نرم افزار سازه80 خودش قربانی این ماجرا گردد آنوقت بازهم شما از این نوع نگرش دفاع می کنید؟"
اجازه بدهید داستان را این گونه فرض کنیم. گروه نرم افزاری سازه با کلاهبرداری و پشت هم اندازی سر شما بررگواران کلاه گذاشته است و اموالی که شما داشته اید را به سرقت برده است. از طرف دیگر دادگاه صالحه ای هم وجود ندارد که به این جرم ما رسیدگی کند و شما همه تلاش خود را انجام داده اید که حقوق خود را از طریق منطقی و قانونی استیفا کنید ولی موفق نشده اید. با دیدگاهی که بنده خدمتتان ارائه کردم، در این صورت شما از نظز اخلاقی مجاز هستیتد به اندازه طلب خودتان از اموال گروه نرم افزاری سازه برای خود بردارید. (توجه کنید که این مورد کاملاً از حالتی که یک دانشجو امکان حرید سازه80 را ندارد متفاوت است)
این حکم، یک حکم انسانی، منطقی و اخلاقیست و همه فقها و عقلا آن را تائید می نمایند.

سوال مهم این است که فرض کنید دولت آمریکا با دولت ایران مسئله دارد، این چه ربطی به ملت ایران و ملت آمریکا دارد؟
دولتها نهادی مستقل از ملتها نیستند. در واقع همه دولتها و ملتها حقوق و تکالیف متقابلی دارند که در حقوق بین الملل مورد بحث قرار می گیرد و دامنه ای بسیار گسترده دارد. برای نمونه شما می توانید ملاحظه بفرمائید که تحریم های دولت آمریکا بر علیه ایران دامان همه ایرانیان را با هر دیدگاه می گیرد و تفکیکی بین این ایرانی یا دیگری قائل نمی شود. همه ما را در بدو ورود به آمریکا انگشت نگاری می کنند، هیچکدام از ما نمی توانیم از تراکنش های مالی بین الملی بهره مند شویم، تحریمهای شرکت های آمریکائی دامن تک تک ما را با هر دیدگاه و .... گرفته و الی آخر.
از نظر حقوقی، قلمرو سرزمینی کشورهای مختلف، حکم یک شخصیت حقوقی واحد را دارند و افراد این سرزمینها از اجزاء این شخصیت حقوقی هستند. لذا چنانچه داستانی که اول متن معروض داشتم، این بار بین دو کشور مختلف پیش بیاید، یعنی یک کشور اموال و دارائی های کشور دوم را بلوکه نماید یا به آن ضرر و زیان بزند و کشور دوم نتواند در دادگاه های صالحه حقوق خود را استیفا نماید، می تواند به اندازه طلب خود از اموال کشور اول بردارد. نمونه پیشرفته تر این مسئله در حالت ایجاد وضعیت جنگی بین کشورها و برداشتن غنائم جنگی قابل تصور است.
به عنوان یک مثال عملی تر اجازه بدهید مسئله ای را که در همین سی سال اخیر پیشامد کرده مرور کنیم. اوائل انقلاب، کتب دانشگاهی خارجی در ایران افست می گردید و به صورت گسترده بدون مجوز از ناشر استفاده می شد. (این مسئله بین مردم بود و هیچ ربطی به دولت نداشت). چند سال بعد دولت آمریکا در این رابطه شکایتی در دادگاه لاهه مطرح نمود و بر اساس آن توانست ضرر و زیانی را که از این طریق متوجه شرکت های آمریکائی شده بود را از اموال بلوکه شده ایران در آمریکا بردارد. حال اینکه دولت آمریکا چگونه این مسئله را با شرکت ها متضرر آمریکائی حل و فصل کرد، بنده هم اطلاع دقیقی ندارم. اما توجه بفرمائید که دولت آمریکا بر علیه دولت ایران مدعی گردید در حالی که شرکتها یا افراد ایرانی مرتکب خلاف بر علیه شرکت ها یا افراد آمریکائی شده بودند.
ملاحظه می فرمائید که مسئله به این سادگی ها هم که ما تصور می کنیم نیست.
به عبارت دیگر اگر دوکشور ایران و آمریکا در حالت صلح کامل با توافقنامه های متقابل محکم و حساب های تسویه شده باشند، بدون شک مادام که خلاف آن ثابت نشده است، همه افراد ملت ایران موظف به رعایت همه حقوق شرکت های آمریکائی بوده و باید بر اساس آن عمل نمایند. ولی شما و ما بخوبی از شرایط بین دولت های ایران و آمریکا مطلع هستیم و می دانیم شرایط عادی وجود ندارد.
مطمئن باشید اگر روزی بین دولت های ایران و آمریکا توافقی صورت بگیرد، یکی از مباحثی که مطرح خواهد شد مسئله قانون کپی رایت و سایر ضرر و زیان هائی خواهد بود که از این طریق طرفین (یا مردم دوکشور) به یکدیگر وارد نموده اند و موارد را با هم تسویه خواهند نمود.

لذا اجازه بدهید همه مسائل را باهم مخلوط نکنیم. بگذارید یک بار دیگر مرور کنیم:

1) دزدی کاری غیر اخلاقی است که هیچ کس نباید مرتکب شود.
این یک اصل اخلاقی است که در یک حالت بسیار ساده ذهنی قابل تصور است. نفر A اموال نفر B را بدون هرگونه پیش زمینه و بدون اجازه وی تصاحب می نماید یا در آن دخل و تصرف می کند

2) یک ایرانی، نرم افزار یک شرکت آمریکائی را بدون اجازه استفاده می نماید.
این بخشی از یک جنگ همه جانبه است که تنها با تکیه بر اصلی که در حالت اول بیان شد نمی تواند تجزیه و تحلیل شده و توضیح داده شود. مدارک، مستندات و شواهد بسیار زیاد دیگری در این زمینه وجود دارد که قبل از قضاوت باید مورد توجه قرار گیرند.

اجازه بدهید چشم هایمان را بر واقعیات نبندیم تا بتوانیم درست بیندیشیم.
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 16:15 شنبه 30 بهمن 1389
12
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
با تشکر از دوستان و بزرکواران: من تمام تلاش خودم رو کردم وارد ادامه بحث نشم به دو دلیل:
1- هدف من از ایجاد این پست حمایت هرچند کوچیک از سازه 80 رو وظیفه خودم دونستم و خوشحال می شم این نرم افزار بتونه در عرصه بین المللی موفق باشه و خیلی دوست نداشتم وارد بحث انتقادی تو این پست برای اولین بار نشم
2- بقول آقای مهندس جمشیدیان رسانه دست همه رو بسته و ما متاسفانه هر چی بگیم به یکی بر می خوره...
بهر حال به نظر من همه دوستان یک حرف مشترک می زنند و موافقند این امر غیر اخلاقی است اما همه حرف من اینه که اگر شما تونستین کاری بکنید که نرم افزارتون وجهه قانونی در عرصه بین الملل بگیره بسیار خوبه حالا به نطر من اینکه بخوایم خیلی ریز بشیم که از په طریق و از چه لحاظ در مراحل بعدی قرار داره..
اگر سازه 80 فروشش در کشورهای دیگه منع قانونی نداشته باشه خیلی خوبه و این می تونه نکته خوبی برای آقای جمشیدیان و همکارانشون باشه.
البته با اجازه پیشکسوت خوب مهندس جمشیدیان من فقط با یه چیز کوچیک مخالفم...ما سالها با عراق جنگ داشتیم درسته که مقصر دولت عراق بوده اما بی گناه، بسیاری از سربازان ایرانی و حتی تعدادی بیگناه عراقی کشته شدند آیا شما حاضرید خانواده اون دسته از بی گناهان عراقی از نرم افزار شما غیر قانونی استفاده کنند؟ بنظرم حساب دولت از متخصصین جداست، یک متخصص نمی تونه از متخصص دیگه بخاطر اعمال دولتش انتقام بگیره. نرم افزار اتو کد رو دولت آمریکا نساخته جمعی متخصص مثل گروه شما از یه جایی شروع کردند تا غول اتو دسک شدند ...البته که به نظرم شما اصلا نباید این انتقاد رو بخودتون بگیرید و دفاع کنید چرا که بقول شما این حرفه شماست و مسلما شما از من بیشتر بابت ارجینال بودن نرم افزار هزینه کردین.
این ایرادی هست که بر همه ما وارده و برای ما منافع کوتاه بودن و ضررهای بلند مدت داره.
ننهایتا باز هم به حرف اولم برمیگردم و اون اینکه در این مقطع اول از همه مهمه که بحث قانونی بودن نرم افزار ok باشه مسائل دیگه هم نیاز به یه کار فرهنگی 20 ساله داره و قبل از این که این انتقاد رو بخوایم از شما یا هرکس دیگه بکنیم باید خیلی چیزای دیگمونو در عزصه علمی فرهنگی اصلاح کنیم
محمد مسقطیان 04:11 یکشنبه 1 اسفند 1389
9
 محمد مسقطیان
سلام دوستان و سروران گرامی
تشکر میکنم از اقای مهندس بیات و واقعا سپاسگزارم از ایشان.این دریچه خوبی برای پیشنهادهای هر چه بهتر ارتقا سازه 80 می تواند باشد و امیدوارم دوستان نیز در این راستا بتوانند نظرات سازنده خودشان را بدهند.
ضمن احترام به استاد عزیزم جناب مهندس جمشیدیان ولی من هم با نظر ایشان در مورد کپی رایت موافق نیستم . ولی از تمام دوستان خواهش می کنم این بحث را در اینجا ادامه ندهند چون اصل موضوع جناب بیات فراموش میشود.
سازه 80 به نظر من وقتی می تواند بهتر وارد رقابت شود که بحث سازههای فلزی را هم در نظر بگیرد.
و بر خلاف نظر دوستان که سازه 80 را می گویند بایستی با یک شرکت خارجی لینک شود من نظرم مخالف است ولی بسیاری از دوستان داخلی که بصورت فردی برنا مه هایی را نوشتن بایستی زیر مجموعه سازه 80 بشوند و از این نیرو استفاده شود.
من برای حضور در بازارهای جهانی پیشنهادهایی دارم که حضورا بعرض می رسانم.
نازنین بهشتی 13:18 یکشنبه 26 تیر 1390
8
 نازنین بهشتی
از این تضارب آرا و دیدگاهها بسیار لذت بردم و از تک تک بزرگوارهایی که توی بحث شرکت داشتن کلی چیز یاد گرفتم
هرچند که ترجیح میدادم این بحث رو همزمان با انتشار کامنتها و بصورت لحظه به لحظه یا روز به روز دنبالکنم
واقعا مطرح شدن یه همچین بحثها و داد و ستدهای فکریه که به این سایت رونق و اعتبار داده
از همه شما همکارهای محترم متشکرم
بهزاد بیات www.bayatpress.wordpress.com 16:20 دوشنبه 27 تیر 1390
8
 بهزاد بیات  www.bayatpress.wordpress.com
سرکار خانم مهندس بهشتی
ممنون از اظهار لطفتون. واقعا آرزوی من هم این بود که در پستهای نقدی در زمان خودش مشارکت بیشتری بشه تا از شنیدن نظرات موافق و مخالف هرکس بتونه قضاوت خودشو داشته باشه. باز خدا رو شکر آقای جمشیدیان آگاه و انتقاد پذیرند و این دلیلیه که من بیشتر پستهای نقدم راجع به وبسایت و نرم افزار گروه محترمشون بوده. البته من وقت گیر بیارم می خوام یه مطلب نقدی دیگه بزارم خوشحال می شم اونجا بتونیم به رد و بدل نطرهای مخالف و موافق بپردازیم. ممنون. موفق باشید
نازنین بهشتی 19:06 دوشنبه 27 تیر 1390
8
 نازنین بهشتی
جناب آقای مهندس بیات ممنونم
باعث افتخاره اگه این سعادت رو داشته باشم که بتونم توی تبادل نظر با همکاران فرهیخته ای مثل شما و آقای مهندس جمشیدیان مشارکت داشته باشم